Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині зібралася активна молодь з 15 країн Європи

На Харківщині зібралася активна молодь з 15 країн Європи

Розпочала роботу 11-та Національна відбіркова конференція Європейського молодіжного парламенту - Україна.

Протягом тижня 140 представників активної молоді віком від 15 до 24 років з Польщі, Німеччини, Швеції, Латвії, Нідерландів, Австрії, Фінляндії, Чехії, Естонії, Сполученого Королівства Великої Британії, Швейцарії, Білорусі, Вірменії та України будуть обговорювати сучасні тенденції у сферах політики, технічних інновацій, збереження навколишнього середовища та соціального захисту.

«Підтримка ініціатив активної обдарованої учнівської та студентської молоді є пріоритетним напрямом у роботі обласної державної адміністрації, - зазначив заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев. - Нові підходи, креативні ідеї та рішення у різних сферах життя - цього, як ніколи, потребує наша країна, і  цього ми чекаємо саме від молоді, якій належить європейське майбутнє України».

15 липня захід закінчиться засіданням Генеральної Асамблеї ЄМП.

Довідка. Європейський молодіжний парламент (ЄМП) – це унікальна освітня програма, яка збирає молодих людей з усієї Європи для того, щоб обговорити актуальні питання у форматі справжнього парламентського засідання.

Як мережа незалежних асоціацій, ЄМП діє у 39 європейських країнах та організовує до 500 заходів щороку, залучаючи до 28 тисяч учасників.

Міжнародна молодіжна громадська організація «Європейський молодіжний парламент – Україна» (ЄМП-Україна) є одним з 39 національних комітетів ЄМП. З 2002 року організація є повноправним учасником процесу розвитку громадянського суспільства в Україні. ЄМП-Україна залучає українську молодь до діяльності однієї з найбільших європейських платформ для дебатів, міжкультурних зустрічей, освітньої і виховної роботи, обміну ідеями між молодими європейцями.