Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян

Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян

Жителі області зверталися до заступника голови ХОДА переважно за допомогою у вирішенні житлово-комунальних проблем.

Так, пенсіонери з міста Мерефа повідомили Євгенію Шахненку про аварійний стан покрівлі їхнього будинку по вул. Леонівській. За словами заявників, будинку вже понад сто років і житло потребує ремонту.

«Покрівля протікає так, що від цього страждають мешканці всіх поверхів будинку, - поскаржилися мешканці Мерефи. - При цьому мешканці об'єдналися в ОСББ і вже зробили проект та кошторис ремонту, але сума виявилася непідйомною для співвласників».

Євгеній Шахненко доручив директору Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергію Магдисюку взяти ситуацію під особистий контроль.

«Виділити бюджетні кошти ОСББ в необхідній кількості ми не маємо права, але залишати ситуацію напризволяще теж не будемо. Людям потрібно допомогти, тому обов'язково зв'яжемося з керівниками вашої громади і району. Вважаю, що ОСББ може і повинно брати участь у відповідних енергоощадних програмах і забезпечити собі від держави компенсацію за матеріали. За нашими розрахунками, ви зможете законно відшкодувати через банк 80% вартості матеріалів, а на інші витрати будемо залучати кошти Мереф'янської громади, бюджетів Харківського району і області».

Про допомогу в ремонті покрівлі житлового будинку на території дослідного господарства «Комунар» також просили жителі селища Коротич Харківського району.

На прийомі були озвучені проблемні питання, пов'язані з незадовільним станом місцевих доріг. Мешканка Харкова просила забезпечити ремонт ділянки дороги в Богодухівському районі (підйом біля села Ріпки). За її словами, дорогу постійно розбиває великовантажний транспорт.

«Знаю про цю проблему, - відповів заявниці Євгеній Шахненко. - У цьому році забезпечимо ямковий ремонт ділянки, а в наступному будемо клопотати про капремонт місцевої дороги».

Крім того, житель Змієва просив обмежити рух по вулиці Зелена, а місцевий житель з міста Чугуїв повідомив про необхідність розширити проїжджу частину вулиці Чичибабіна в своєму райцентрі.

Також жителі області зверталися за допомогою у вирішенні питань, пов'язаних з відновленням водо- і газопостачання, а також отриманням технічних умов на встановлення приладів обліку води.

Євгеній Шахненко запевнив, що детально вивчить озвучені заявниками питання. Всі, хто прийшов на прийом, у разі потреби, отримали консультації керівників профільних підрозділів ХОДА.