Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Будах і Покотилівці почнуться роботи з переведення багатоповерхівок на індивідуальне опалення

У Будах і Покотилівці почнуться роботи з переведення багатоповерхівок на індивідуальне опалення

Це питання обговорили 5 липня під час робочої наради під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

Захід пройшов в Харківському районі області. Відкриваючи нараду, Євгеній Шахненко відзначив злагоджену роботу в питанні переведення на індивідуальне опалення багатоповерхових будинків органів місцевого самоврядування, РДА і служб («Харківобленерго» і «Харківгазу»), а також підкреслив, що монтажні роботи повинні бути проведені у визначені терміни.

«До 25 серпня повинні бути закінчені роботи з монтажу підсилювальних підвідних газопроводів і до 1 вересня - по об'вязках будинків (по лежаках і стояках). Після можна братися до роботи з населенням щодо установлення газових котлів та підключення газового опалення», - зазначив Євгеній Шахненко.

За словами голови Харківської РДА Юрія Раїни, в районі майже всі великі населені пункти вже відмовилися від централізованого опалення (за винятком смт Пісочин).

У свою чергу, директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк назвав роботу центральних котелень в Будах і Покотилівці збитковою.

«Причина переведення на індивідуальне газове опалення багатоквартирних житлових будинків в тому, що обладнання та мережі центральних котелень зношені і за опалювальний сезон приносять великі збитки», - сказав Сергій Магдисюк.

Він повідомив, що ці котельні будуть зупинені і законсервовані. Роботи з переведення житла на індивідуальне опалення почалися в лютому цього року. На даний момент газовики працюють над технічними умовами для достатнього забезпечення газом населених пунктів.

«Зараз ми закінчуємо проектування і за два тижні почнемо монтажні роботи», - зазначив Сергій Магдисюк.