Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У мистецькому святі «Містерії Купали» в Сковородинівці взяли участь 40 творчих колективів Харківщини

У мистецькому святі «Містерії Купали» в Сковородинівці взяли участь 40 творчих колективів Харківщини

Під час робочої поїздки до Золочівського району на святковий захід завітала голова ХОДА Юлія Світлична.

Фестиваль до Дня Івана Купали на території Національного літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди проходить вже 14 років. Цьогоріч урочистості відвідали понад 100 майстрів народного ремесла, відтворювали українські купальські традиції близько 40 народних колективів і творчих ансамблів.

Привітавши учасників та гостей свята, Юлія Світлична відзначила, що під час поїздки на Золочівщину оглянула хід робіт на кількох об’єктах та поспілкувалася про нагальні проблеми з громадами сіл.

«Сьогодні ми цілий день присвятили Золочівському району. Спілкувалися з людьми. Будемо відкривати нову школу на 50 місць в селі Писарівка, будуємо водогін у Сковородинівці, будемо вже цього року ремонтувати дорогу від Фартушного до Гуринівки. Багато чого запланували зробити в районі: зокрема, побудуємо фізкультурно-оздоровчий комплекс у Золочеві, - розповіла керівник області. - Сьогодні ми разом святкуємо «Містерії Купали» й зустрічаємо гостей з Харкова та багатьох районів області. Я бажаю кожному з вас у цей святковий день очиститися від усіх негараздів, щоб разом з купальським вогнищем нас запалювали тільки гарні емоції. Зичу любові, злагоди й щастя родинам, миру й добробуту - нашій рідній Україні. Приєднуйтесь до культурних ідей і заходів!».

У Сковородинівці Юлія Світлична також оглянула експозицію Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди. Керівник області також долучилася до вишивки «Слобожанського дерева життя» під час показу дизайнерського етновбрання. Свої колекції на показі продемонстрували творчі колективи «Слобожаночка», «Журавель», творча майстерня «Слобожанський ладинець» та Харківський коледж текстилю та дизайну. 

Більше фото