Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фасад театру ім. Пушкіна реконструюють

Фасад театру ім. Пушкіна реконструюють

Голова ХОДА Юлія Світлична перевірила, як ідуть роботи, на які було виділено 670 тис. грн з обласного бюджету.

Зараз будівельники підсилюють фундамент колон будівлі театру.

«Фасад будівлі став руйнуватися в останні два роки, почали осідати колони, - розповів директор Харківського академічного театру ім. О.С. Пушкіна Сергій Бичко. - Ми написали лист владі, замовили проект, були виділені необхідні кошти. Завдяки Юлії Світличній це питання наразі вирішується».

Керівник області зазначила, що відновлювальні роботи в театрі ім. Пушкіна триватимуть протягом сезону. Це далеко не єдиний проект, спрямований на зміцнення матеріально-технічної бази установ культури й мистецтва, який реалізується в області.

«У нашому регіоні успішно працюють п'ять обласних, один національний і понад тридцяти недержавних театрів. Ми почали працювати з недержавними, допомагаємо обласним театрам, - сказала голова ХОДА. - Виділяємо кошти для підтримки українського драматичного театру імені Шевченка. Продовжуємо будівництво великої зали обласної філармонії. Минулого року там була здана органна зала, і харків'яни можуть насолоджуватися звучанням кращого в Україні органу».

Юлія Світлична також нагадала, що в області ремонтується низка будинків культури та клубів, цього року було завершено реконструкцію музею-садиби Іллі Рєпіна в Чугуєві. Також голова ХОДА тримає на контролі питання повернення у власність Краснокутської громади будівлі Пархомівського музею.

Під час відвідування театру ім. Пушкіна керівник області подивилася прем'єрний спектакль за п'єсою Генріха Ібсена «Ляльковий дім». Перед початком вистави за дорученням Президента України Петра Порошенка Юлія Світлична привітала 85-річного актора Юрія Плотнікова з присвоєнням звання «Заслужений артист України».

Більше фото