Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична та депутати Конгресу регіональних влад Ради Європи взяли участь у святкуванні Дня Конституції України

Юлія Світлична та депутати Конгресу регіональних влад Ради Європи взяли участь у святкуванні Дня Конституції України

Урочисті заходи пройшли в Харкові 28 червня.

У покладанні квітів до пам’ятника Незалежності на пл. Конституції, окрім керівництва області, представників громадськості, мешканців і гостей міста, вперше взяли участь представники Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи на чолі з Генеральним секретарем Конгресу Андреасом Кіфером.

«Це велика честь для Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи провести вперше зустріч Моніторингового комітету тут, у Харкові. Багато хто з наших членів прибув сюди вперше в житті та відкрив для себе дуже професійно організовану зустріч і велику гостинність, - відзначив Андреас Кіфер. - Конгрес підтримує Україну на її шляху до побудови демократії західного зразку,  і Конституція є дуже важливою в цьому процесі. Прийняття Конституції – це великий крок на шляху до демократії та встановлення прав і свобод людей».

Генеральний секретар Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи підкреслив, що Україна може розраховувати на підтримку європейців у процесі реалізації реформ та розбудови демократичного суспільства. Він також подякував керівнику Харківщини Юлії Світличній за гостинність і дуже професійну організацію засідання Моніторингового комітету Конгресу в Харкові.

Юлія Світлична відзначила, що сьогодні, разом із отриманням Україною безвізового режиму, громадяни країни мають можливість відкривати для себе Європу.

«І мені надзвичайно приємно,що не лише українці відкривають для себе світ, але і Європа відкриває для себе Україну. Нову Україну. Депутати Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи вперше завітали до Харківської області. І можу сказати, що ми активно попрацювали вчора, розглянули величезний спектр питань», - сказала голова ХОДА.

Вона привітала всіх присутніх на заході з Днем Конституції України, побажавши наснаги, впевненості та невпинного руху вперед.

«21 рік тому Конституція ввійшла у суспільне життя як Основний Закон, який закріплює суверенітет держави, права та свободи громадян і є опорою для побудови демократичного суспільства. Ми розуміємо, що демократія не дається легко. Її потрібно розбудовувати, на це потрібен час та багато зусиль, але, зважаючи на значну підтримку з боку Європейського Союзу, кожен українець сьогодні може відкрити для себе нові обрії»,  - сказала керівник Харківщини.

Більше фото