Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До липня низка підприємств-боржників ліквідують заборгованість із заробітної плати

До липня низка підприємств-боржників ліквідують заборгованість із заробітної плати

У ХОДА пройшло засідання Обласної комісії з питання погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Відкриваючи засідання, директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага звернувся до керівників підприємств-боржників та підкреслив необхідність ліквідовувати борги.

На засідання комісії було запрошено керівників підприємств-боржників: філії «Теплоенергоцентраль» ТОВ «ДВ Нафтогазовидобувна компанія», ДП УДПІ «Укрміськбудпроект» та ДП ЦКБ «Протон».

Керівники ДП УДПІ «Укрміськбудпроект» та філії «Теплоенергоцентраль» ТОВ «ДВ Нафтогазовидобувна компанія» повідомили, що борги із заробітної плати буде ліквідовано до 1 липня 2017 року, ДП ЦКБ «Протон» – до 1 серпня 2017-го.

Також заслухано інформацію Головного територіального управління юстиції у Харківській області про стан та перспективи погашення боргів на державних підприємствах – банкрутах, на яких погашення боргів здійснюється відповідно до норм Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

За підсумками засідання визначено першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію боргів, керівників підприємств-боржників попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати.