Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Якість виконаних робіт з відновлення житла в Балаклії проконтролюють представники громадськості

Якість виконаних робіт з відновлення житла в Балаклії проконтролюють представники громадськості

Хід аварійно-відновлювальних робіт та використання державних коштів обговорили 23 червня на другому засіданні профільної робочої групи при ХОДА.

Як зазначив директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков, робоча група з підготовки переліку витрат, пов'язаних із проведенням заходів з ліквідації наслідків НС в Балаклії, була створена за дорученням керівника Харківської області Юлії Світличної.

У ході засідання заступник директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Володимир Норчак повідомив, що за рахунок коштів, виділених із державного резервного фонду, були поведені відновлювальні роботи на 90 об'єктах.

«Було отримано експертні висновок на ті види робіт, які могли проводиться за рахунок виділених коштів, - зазначив Володимир Норчак. - Згідно з документом підрядники могли виконати не всі види робіт. Наприклад, кошти неможна направляти на внутрішній ремонт квартир. Проводилися робота по контуру квартири, а також ремонти конструктивів: перекриттів, стін, вікон та вхідних дверей».

За даними першого заступника голови Балаклійської РДА В'ячеслава Тищенка, у відновлювальних роботах брала участь 21 будівельна компанія. За його словами, на сьогодні вже виконано майже 100% від запланованих робіт з відновлення покрівель та заміни вікон. Зараз проводяться роботи із заміни дверей: із запланованих 625 було встановлено 420.

«Роботи проходять згідно з графіком, підписуються акти проміжних робіт, - зазначив В’ячеслав Тищенко. - Ми склали перелік об'єктів, які будуть проінспектовані не тільки відповідальними особами - технаглядом та замовником, -  а й представниками громадськості».

Володимир Норчак також зазначив, що крім коштів державного бюджету, на відновлювальні роботи надійшло 10 млн грн з бюджету області. Кошти спрямовані на ремонти 9 об'єктів.

«На часі питання придбання квартир для людей, квартири яких не підлягають відновленню. В даний момент готується нове розпорядження КМУ про виділення відповідних коштів. Мова йде про близько 10 млн грн», - розповів Володимир Норчак.