Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В університеті повітряних сил навчатимуться офіцери, призвані із запасу

В університеті повітряних сил навчатимуться офіцери, призвані із запасу

21 червня у Харківському університеті Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба близько 160 офіцерів приступили до занять в рамках тримісячних курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації.

Напередодні призовники прибули до військового університету з різних регіонів країни. Їх забезпечили польовою формою, розмістили у курсантських гуртожитках  і поставили на усі види забезпечення. Військовослужбовців розподілили по навчальних групах за профілем навчання на військових кафедрах. Близько 40% склали фахівці інженерно-авіаційного профілю, решта вивчатимуть специфіку дій підрозділів протиповітряної оброни.

На урочистому зібранні з нагоди початку навчального процесу в ХНУПС до офіцерів звернулися начальник університету Андрій Алімпієв, військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін та  ветерани Збройних Сил.

«Кожедубівці» залюбки поділяться своїми професійними знаннями і досвідом.  Акцент ставитиметься на вихованні лідерських якостей та здобуття слухачами курсів фахових навичок. Тому переважну більшість занять заплановано на аеродромах, полігонах, у парках бойових машин та спеціалізованих класах. Впевнений, що у вересні на випуску цього першого набору слухачів у строю стоятимуть справжні військові професіонали, здатні на високому рівні захищати свій народ», - зауважив генерал-майор Андрій Алімпієв.

За словами Юрія Калгушкіна, кожен третій-четвертий офіцер, призваний із запасу харківськими військкоматами, має намір залишитися у війську після завершенню терміну служби за призовом.

«Тож мотивація у них достатня для опанування військових навичок та успішного виконання своїх обов’язків  у армійських колективах», - зазначив обласний військовий комісар.