Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Шестак та Муслімов здобули ліцензії на чемпіонат світу з боксу

Шестак та Муслімов здобули ліцензії на чемпіонат світу з боксу

Харківські спортсмени отримали право виступати на чемпіонаті світу з боксу, який з 25 серпня по 3 вересня цього року пройде в німецькому Гамбурзі.

На чемпіонаті Європи з боксу, який в ці дні триває у Харкові, відбулися поєдинки 1/8 фіналу. До наступної стадії пройшли вісім українців, у тому числі харків’яни Юрій Шестак та Рамазан Муслімов.

Дебютний поєдинок на домашньому Євро для Юрія Шестака, який виступає у ваговій категорії до 60 кг, завершився впевненою перемогою (одноголосне рішення суддів 5:0) над суперником з Хорватії Стіпаном Пртенжеку. Таким чином Юрій вийшов до чвертьфіналу та отримав право виступати на чемпіонаті світу з боксу.

Суперником Юрія Шестака в 1/4 фіналу стане француз Софьєн Уміха.

Перепустку на чемпіонат світу, пробившись до чвертьфіналу Євро, отримав і харків’янин Рамазан Муслімов, який виступає у ваговій категорії до 90 кг. У своєму другому поєдинку на цих змаганнях він здолав роздільним рішенням суддів 4:1 досвідченого ірландця Даррена О'Ніла, який є срібним призером чемпіонату Європи 2010 року. Наступним суперником Рамазана стане Поль Омба Біонголо з Франції.

Зазначимо, що до чвертьфіналу чемпіонату Європи, отримавши ліцензії на світову першість, пробилися вісім з десяти українців. Крім харків’ян, за медалі боротимуться Назар Куротчин (вагова категорія до 49 кг), Дмитро Замотаєв (вагова категорія до 52 кг), Микола Буценко (вагова категорія до 56 кг), Євгеній Барабанов (вагова категорія до 69 кг), Євгеній Хижняк (вагова категорія до 75 кг) та Віктор Вихрист (вагова категорія понад 91 кг).

Поєдинки чвертьфіналів відбудуться в харківському Палаці спорту «Локомотив» 21 червня.