Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ІВЦ «Бузок» відкриється виставка дитячого малюнку до Дня охорони навколишнього середовища

В ІВЦ «Бузок» відкриється виставка дитячого малюнку до Дня охорони навколишнього середовища

Відкриття виставки «Світ і я» та нагородження переможців однойменного конкурсу відбудеться 21 червня о 15:00.

На виставці будуть представлені роботи переможців художнього конкурсу дитячого малюнку, що вперше проводився в 2017 році та був присвячений Всесвітньому дню охорони навколишнього природного середовища. Захід організований за сприяння Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА.

Протягом лютого – квітня 2017 року свої роботи на конкурс надсилали учні загальноосвітніх шкіл міста Харкова та Харківської області. Відбір кращих проводився в трьох вікових категоріях: молодша група (8 - 11 років), середня група (12 - 15 років) та старша група (15-17 років). За цей час надійшло біля 200 робіт. Найкращі з них отримали Гран-Прі в молодшій та середній віковій групах. Також були розподілені 1-е, 2-е, 3-є місця у 3-х вікових групах, окремо визначено 11 робіт на вручення премії «Надія».

Критеріями оцінки робіт були оригінальність задуму та його відповідність завданням і темі конкурсу. А також творча індивідуальність, майстерність, володіння технікою, в якій виконана конкурсна робота, художній смак і колірне рішення.

Журі конкурсу очолила професор Харківської державної академії дизайну і мистецтва Віра Чурсіна - графік, аквареліст, заслужений діяч мистецтв України, доцент кафедри мистецтвознавства. Почесним членом журі став народний художник України, голова Харківської Національної спілки художників України, професор кафедри живопису Харківської державної академії дизайну і мистецтва Віктор Ковтун.

Усього у виставці прийме участь біля 90 робіт. Виставка працюватиме протягом 21 червня – 04 липня.