Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Англомовних харків'ян навчать проводити екскурсії для іноземців

Англомовних харків'ян навчать проводити екскурсії для іноземців

У рамках проекту «Англійською про Харківщину» 15 екскурсоводів-волонтерів опановують основи мистецтва створення екскурсійного маршруту, техніки ведення екскурсії та налагодження спілкування з групою іноземних гостей.

Проект реалізується ГО «Культурні ініціативи» за підтримки Харківської обласної адміністрації.

У ньому беруть участь студенти, науковці, викладачі харківських вишів, котрі володіють англійською на рівні В1-В2.

Вони проходять тренінги від професійних екскурсоводів та польову практику на об’єктах, які входять до їхніх майбутніх екскурсійних маршрутів.

«Учасники проекту «Англійською про Харківщину» готують власні маршрути - кожен за своєю тематикою. Серед них, наприклад, «Історія наукових і ядерних досліджень» від вченого-ядерщика. Також готуються маршрути «Історія медичної освіти», «НЕП у Харкові: торгівля, підприємництво», «Літературний Харків доби Червоного Ренесансу», «З історії українського театру» тощо. У подальшому представники вишів та наукових установ зможуть без перекладача проводити екскурсії Харковом для іноземних гостей, які відвідуватимуть їхні установи», - розповіла координатор проекту Вікторія Склярова.

Крім того, в рамках проекту учасники опановують техніки, які допоможуть їм працювати з людьми з обмеженими фізичними можливостями. В музейному комплексі Харківського національного університету міського господарства майбутнім екскурсоводам продемонстрували, як оглядають експонати руками гості з порушеннями зору. Вони також отримали консультації щодо роботи з гостями з вадами слухового та рухового апарату. Першу «Екскурсію без обмежень» учасники проекту планують провести 28 червня, до Дня Конституції України.