Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відкрився другий регіональний фестиваль майстрів народного мистецтва «Шарівський дивокрай»

На Харківщині відкрився другий регіональний фестиваль майстрів народного мистецтва «Шарівський дивокрай»

Свято в Богодухівському районі зібрало 58 народних колективів, тут також було представлено роботи 60 майстрів народних ремесел.

Під час робочої поїздки до Богодухівського району на фестиваль завітала голова ХОДА Юлія Світлична. На Богодухівщині керівник області ознайомилася з ходом і результатами будівельних робіт на об'єктах сфери освіти та соцсфери. Також голова облдержадміністрації провела робочу нараду з керівництвом і активом району, в ході якої було розглянуто актуальні питання розвитку інфраструктури Богодухівщини та реалізації першочергових проектів. На завершення поїздки Юлія Світлична відвідала територію пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Шарівський», де проходив традиційний фестиваль майстрів народного мистецтва.

«Мені надзвичайно приємно вітати всіх на цьому фестивалі, де кожен може насолодитися творчістю народних колективів та майстрів, - звернулася до учасників і гостей свята керівник області. - Тут представлено роботи майстрів не тільки Харківщини, але й з інших куточків України. Фестиваль було започатковано минулого року. І це чудово, що такий захід проходить на одному з дивовижних майданчиків регіону – на території перлини Слобожанщини, у Шарівському замку. І дуже добре, що завдяки об’єднанню зусиль влади та громадського активу таких заходів у Харківській області дедалі більшає».

Голова ХОДА побажала гарного настрою учасникам і гостям фестивалю, а потім пройшлася територією свята, подивившись презентацію майстрів традиційних і сучасних ремесел, а також майстер-класи та виставку-ярмарок. На виставці було представлено роботи понад 60 майстрів – з різних районів Харківщини, а також Полтавщини та Закарпаття. У тому числі вишивані рушники, прикраси, вироби з дерева, соломи, картини тощо. У творчій частині програми фестивалю відбулися виступи 58 колективів з різних куточків України.

Як зазначили організатори свята, мета фестивалю – показати красу українського мистецтва, пісні, ремесел, а найголовніше – зберегти перлину Слобожанщини – Шарівський замок. Очікується, що свято відвідають понад 5000 гостей. Фестиваль у Шарівці проходитиме щороку – кожної третьої суботи червня.

Більше фото