Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для відновлювальних робіт у Балаклії задіяно 21 будівельну компанію

Для відновлювальних робіт у Балаклії задіяно 21 будівельну компанію

Про стан використання коштів обласного бюджету, які виділено на будівельну галузь, говорили 16 червня під час селекторної наради у ХОДА.

Захід пройшов під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка. Він зазначив, що в цьому році головними розпорядниками коштів є РДА та виконкоми рад міст обласного підпорядкування.

«На жаль, деякі райони ще не розпочали роботи на об'єктах, тому я не виключаю, що кошти буде перерозподілено і спрямовано для реалізації проектів у більш успішні райони, - звернувся до голів райдержадміністрацій Євгеній Шахненко. – Даю завдання Департаменту капітального будівництва ХОДА і профільним департаментам у тижневий строк провести аналіз об'єктів, які сьогодні не починають працювати. Ще раз підкреслюю – виділені кошти повинні бути освоєні».

За даними директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергія Жукова, станом на 12 червня в будівельну галузь області передбачено капітальні вкладення в сумі 261,811 млн грн. Зокрема, коштом обласного бюджету – 115,412 млн грн, коштом обласного фонду охорони навколишнього середовища – 45,734 млн грн, коштом субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на проведення заходів у рамках соціально-економічного розвитку окремих територій – 66,758 млн грн і коштом ПАТ «Укргазвидобування» - 33,907 млн грн.

«Так, станом на 12 червня з передбаченого обсягу коштів на цей рік з обласного бюджету було профінансовано 34,594 млн грн, касові видатки склали 17,066 млн грн, або 49% від обсягів профінансованих коштів», - навів дані Сергій Жуков.

Також під час засідання Євгеній Шахненко порушив тему відновлювальних робіт в місті Балаклія. Він нагадав, що головним розпорядником коштів є Балаклійська міськрада.

«На сьогодні з 100 млн грн, виділених на відновлювальні роботи державою, касові видатки (виплачені підрядникам кошти) становлять 52 млн, - сказав Євгеній Шахненко. – Зазначу, що в Балаклії працює 21 будівельна кампанія – на сьогодні роботи здебільшого закінчені. Так, у понеділок ми проінспектуємо адреси, де були питання щодо якості ремонту».