Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За два роки частка прибуткових промислових підприємств на Харківщині зросла з 50% до 75%

За два роки частка прибуткових промислових підприємств на Харківщині зросла з 50% до 75%

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична під час прямого ефіру на телеканалі «Україна».

Відповідаючи на запитання про підвищення зарплат на заводах регіону, керівник області розповіла, як вибудовує соціальний діалог із власниками та менеджментом промислових підприємств.

«Чітка позиція Президента України – це підвищення соціальних гарантій. І ми над цим працюємо, - відзначила голова ХОДА. – У Харківській області понад 600 промислових підприємств, кожен третій працюючий зайнятий на виробництві. Тому нам необхідно знаходити соціальний діалог з виробниками. Ми шукаємо моменти, де можемо співпрацювати, і говоримо керівникам підприємств: якщо ми вам допомагаємо, то ви зобов’язані взяти під захист своїх працівників».

Юлія Світлична відзначила, що харківські підприємства мають можливість підвищувати зарплати працівникам шляхом підвищення показників виробництва та збільшення прибутків.

«На сьогодні частка прибуткових підприємств в області - 75 %, ще два роки тому ми мали майже 50 %, - навела дані керівник ХОДА. - Тому є перспектива і є можливості».

Нагадаємо, Юлія Світлична домовилася про підвищення соціальних гарантій з власниками та менеджментом п'яти великих промислових підприємств регіону: заводу ім. Малишева, «ХТЗ», Харківського плиткового заводу, ГПУ «Шебелинкагазвидобування» і ПАТ «Турбоатом». У середньому зарплати для 15000 працівників підприємств зростуть на 1000 грн.