Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дорожники відзвітували про ремонти, що були проведені за минулий тиждень

Дорожники відзвітували про ремонти, що були проведені за минулий тиждень

Основні роботи розгорнулися на Куп'янському напрямку, дорозі Київ-Харків-Довжанський (від Чугуєва до кордону з Донецькою областю).

За дорученням керівника області Юлії Світличної, керівництво Служби автомобільних доріг області та місцевого Облавтодору продовжує щотижня інформувати харків'ян про хід ремонтних робіт. Так, за інформацією заступника начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергія Пляки, протягом тижня дорожники активно ремонтували дорогу на Куп'янськ.

«У минулому році за напрямком на Куп'янськ ми відновили 32 км покриття. Але після зими ділянки, що не перекривалися, зруйнувалися до аварійного стану. Тому ми продовжили роботу на цій дорозі. На ділянці 6,2 км вже покладений верхній шар асфальту. Тепер приступаємо до роботи на ділянці між Чугуєвом і Шевченківським районом. Протягом найближчих двох днів почнемо роботу на дорозі від Куп'янська до кордону Луганській області», - розповів Сергій Пляка.

Директор Харківського Облавтодору Ігор Турченко розповів про роботи, які підприємство проводило на дорогах державного значення. Зокрема, ремонт йшов на трасі Харків-Київ-Довжанський (на ділянці від Чугуєва до кордону з Донецькою областю).

«Щодня там працюють 15 - 17 бригад. Наступного тижня ми плануємо завершити цю роботу, і бригади перейдуть на дорогу Мерефа - Павлоград», - розповів Ігор Турченко.

Також протягом тижня більше 40 бригад Облавтодору працювали на дорогах Харків-Красноград-Перещепине, Харків-Зміїв-Балаклія-Горохуватка.

Крім того, в ході прес-конференції Сергій Пляка повідомив, що 7 червня були завершені всі процедури, пов'язані з реалізацією митного експерименту.

«Бюджетний комітет Верховної ради затвердив список доріг Харківської області, які будуть ремонтуватися за рахунок коштів, отриманих від перевиконання митного збору. Це перший список, що включає 14 об'єктів. Пізніше буде складено ще як мінімум один додатковий список», - уточнив Сергій Пляка.

Він назвав дороги, які ремонтуватимуть в рамках митного експерименту в першу чергу.

«Перш за все, це дорога на Лозову, ділянки в районі сіл Спасів скит, Таранівка, в'їзд у Первомайський, а також ділянку на виїзді з міста. Це будуть ділянки протяжністю 1-1,5 км. Наступне завдання - продовження ремонту в напрямку Ізюму, в самому місті й за ним. Також будуть відремонтовані дорога між Мерефою і Змієвом, Харків - Кунье - Чистоводівка. Включені в список дороги Боровського, Коломацького та Валківського районів», - розповів заступник керівника Служби автомобільних доріг.

За його словами, за всіма 14 об'єктами вже ведуться тендерні процедури. По трьох - тендери закінчені, і в найближчі дні підрядники розпочнуть роботи.