Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На промислових підприємствах області буде піднято зарплату. Юлія Світлична

На промислових підприємствах області буде піднято зарплату. Юлія Світлична

6 червня голова ХОДА з робочою поїздкою відвідала ПАТ «Харківський плитковий завод».

Юлія Світлична провела нараду з керівництвом підприємства та поспілкувалася з працівниками. Серед іншого, глава області перевірила, як виконуються домовленості про підвищення соцстандартів, яких було досягнуто під час її попереднього візиту на «ХПЗ».

«Плитковий завод - одне з тих харківських підприємств, які демонструють стабільне зростання виробництва й підвищують прибутки. Моя позиція полягає в тому, що зростання доходів підприємства повинно відбиватися на зростанні доходів його працівників, - зазначила Юлія Світлична. - Під час попередньої зустрічі з керівництвом «ХПЗ» ми погодилися на тому, що зарплати будуть підвищуватися. І зараз ми домовилися про конкретні цифри - до кінця року в середньому заробітна плата на підприємстві зросте майже на 1000 грн. Переконана, що це підвищення має бути системним – з року в рік. Це хороший і правильний соціальний діалог, коли інвестор вкладає не тільки у виробництво, але і в соціальні гарантії для своїх робітників».

Голова ХОДА повідомила, що аналогічні завдання щодо підвищення соцстандартів стоять і перед керівництвом інших промислових підприємств регіону.

«Під час моїх робочих поїздок на заводи ім. Малишева, «ХТЗ», «Турбоатом», «Шебелинкагазвидобування» найчастіше люди зверталися з питаннями про підвищення заробітної плати. Це підприємства різної форми власності, але ми вели діалог з власниками та менеджментом, домовлялися, що будемо вишукувати можливості, шляхи і механізми, які дозволять збільшити зарплати, - розповіла Юлія Світлична. - На даний момент можу сказати, що ми домовилися про підвищення зарплат працівникам з керівництвом заводу ім. Малишева, «ХТЗ», ПАТ «Турбоатом» і держпідприємства «Шебелинкагазвидобування». У середньому підвищення буде на 1000 грн. При цьому, наприклад, на «ХТЗ» зарплати виростуть найістотніше - більше ніж на 3000 грн».

Більше фото