Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформаційно-розיяснювальна акція «Армійський контракт» зібрала тисячі харків’ян

Інформаційно-розיяснювальна акція «Армійський контракт» зібрала тисячі харків’ян

3 червня на площі Свободи було представлено спеціальну техніку, розгорнуто виставкові намети ХНУПС імені Івана Кожедуба та військовослужбовців інших військово-навчальних закладів.

На початку заходу харків’яни побачили практичні дії бійців підрозділів спеціального призначення щодо відбиття нападу диверсійних груп противника, звільнення заручника, пошуку за допомогою собак небезпечних речовин та стройові прийоми зі зброєю.

«Для цього було залучено близько трьох сотень кращих воїнів, - зауважив військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін. – Потенційні призовники зі своїми сім’ями охоче приходили, аби подивитися на сучасну бронетехніку, дізнатися про особливості служби у військових частинах Збройних сил України, замислитися над навчанням у військових вишах чи просто зробити яскраві фото в елементах тактичного спорядження з автоматичною зброєю в руках».

Паралельно в окремих наметах фахівці міського центру зайнятості разом з офіцерами обласного військкомату спілкувалися з тими, хто ще коливається з вибором конкретної військової спеціальності, знаходили по базі даних вакантні військові посади, дарували рекламні буклети та давали іншу важливу інформацію.

Поруч з місцем розташування армійської техніки свою майстерність продемонстрували музики військових оркестрів та група дівчат-барабанщиць.

Відвідувачі заходу спробували солдатську кашу, яку приготували військові кухарі на польовій кухні типу КП-130.

«За результатами проведення інформаційно-розיяснювальної акції «Армійський контракт» 179 хлопців та дівчат виявили бажання стати до лав воїнів-контрактників та залишили свої данні офіцерам військкоматів для включення їх до наступних команд призовників, - підсумував Юрій Калгушкін. - Та головне, що пересічні громадяни вкотре побачили високий професіоналізм захисників України та їхню готовність дати відсіч ворогові».

Довідка. Інформаційно-розיяснювальну акцію «Армійський контракт» вже втретє організовували та провели посадовці Харківської обласної державної адміністрації, командування Харківського гарнізону і Харківського обласного військового комісаріату за сприяння офіцерів  регіональних структур різних силових відомств.

З початку 2017 року близько 1000 мешканців Харківщини вже стали до лав військовослужбовців-контрактників. Торік стати професійними військовими добровільно вирішили понад 3300 хлопців та дівчат.