Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочала роботу виставка «Харківщина: туристичні відкриття»

Розпочала роботу виставка «Харківщина: туристичні відкриття»

В урочистому відкритті експозиції 2 червня взяв участь заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев.

Він привітав учасників та гостей заходу від імені голови ХОДА Юлії Світличної.

«Завдання, яке ставить перед собою Харківська обласна адміністрація - сформувати імідж Харківщини як туристично привабливого краю - як на українському, так і на міжнародному рівнях. Нам є що показати. Наш регіон багатий на історичні пам’ятки та культурні традиції. На жаль, навіть жителі області не знають про них, тому наша мета - донести до широкого загалу інформацію про туристичний потенціал Харківщини», - сказав Анатолій Бабічев.

Він зауважив, що сфера туризму важлива не лише для культурного життя регіону, а й для соціально-економічного розвитку.

«Туризм - це робочі місця, це можливість для розвитку малого та середнього бізнесу, це оновлення міських і сільських територій, зростання їхньої інвестиційної привабливості, розвиток культурного потенціалу та збереження навколишнього середовища, - підкреслив заступник голови ХОДА. - Сфера туризму активно розвивається в усьому світі і в багатьох країнах формує понад 10% ВВП».

На виставці, яка проходить 2 червня у презентаційно-виставковому центрі «Радмир Експохол», туристичний потенціал презентують всі райони Харківської області, а також представники ще 15 регіонів країни.