Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські школярі відправилися на відпочинок до Одеської області

Харківські школярі відправилися на відпочинок до Одеської області

Діти три тижні проведуть у дитячому таборі «Перлина Чорномор’я» на березі Шаболатського лиману.

Начальник Управління у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко, який проводжав малечу у подорож з Південного вокзалу, зазначив, що голова ХОДА Юлія Світлична приділяє особливу увагу оздоровленню дітей Харківщини.

«Цього року ми плануємо оздоровити понад 7 тисяч дітей. Діти соціально незахищених категорій безоплатно відпочинуть не тільки в дитячих таборах Харківської області, а й у таборах, розташованих на узбережжі Чорного та Азовського морів, - зазначив Віталій Кириленко. - У цьому році з обласного бюджету на ці цілі виділено безпрецедентну суму – 48 мільйонів гривень. Я думаю, що діти отримають задоволення і з гарними емоціями та враженнями почнуть новий навчальний рік».

31 травня на відпочинок відправилися 350 дітлахів, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки з боку держави. Серед них: талановиті та творчо обдаровані діти, діти-сироти та діти, які позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей, діти, які перебувають на диспансерному обліку, діти з інвалідністю, діти учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб, діти загиблих учасників АТО, діти із сімей, які постраждали під час надзвичайної ситуації у Балаклійському районі.

Щодня діти проходитимуть оздоровчі процедури, отримуватимуть 5-разове харчування. На них чекає цікава та насичена програма, зокрема - різноманітні спортивні розваги, екскурсії до Одеси, Білгород-Дністровської фортеці, поїздки лиманом на теплоході, купання на піщаній косі Чорного моря.

Всього за період літніх канікул у таборі «Перлина Чорномор’я» буде оздоровлено тисячу дітей.

Окрім того, в останні дні навчального року 520 дітей області виїхали на першу зміну до дитячого закладу санаторного типу міста Скадовськ Херсонської області. До Дня захисту дітей ще 860 дітлахів буде відправлено до таборів на узбережжі Чорного моря в смт Сергіївка Одеської області. Всього за літній період у Херсонській та Одеській областях відпочинуть чотири тисячі дітей.

Понад 80 тисяч школярів розпочали свої канікули в 702 пришкільних та тематичних таборах області. Всього на території регіону працюватимуть 744 літніх табори, в яких перебуватиме біля 100 тисяч юних харків’ян.

Коштом державного бюджету вже спрямовано 414 дітей пільгових категорій до всеукраїнських центрів «Артек» та «Молода гвардія».