Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про всі цікаві для туристів місця Харківщини можна дізнатися 2 червня

Про всі цікаві для туристів місця Харківщини можна дізнатися 2 червня

У цей день почне роботу виставка «Харківщина: туристичні відкриття».

Вона працюватиме з 10 до 16 години на майданчику презентаційно-виставкового центру «Радмір експохол» (вул. Академіка Павлова, 271). Вхід – вільний.

Захід організований спільно ХОДА та ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму». Туристичні об’єкти та маршрути регіону гостям виставки презентують близько 120 учасників заходу.

«Основна ідея виставки - показати громадянам, що Харківщина - це не тільки діловий, культурний та промисловий центр, але й туристичний регіон. Впевнена, що на відвідувачів чекають приємні відкриття. Тематика виставки – активні види туризму. У нас є досить багато місць, де можна відпочивати активно, але мало хто про них знає. Це кінні клуби, водні, пішохідні, велосипедні та повітряні маршрути», - розповіла директор ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Валентина Холодок.

За її інформацією, на виставці також буде представлено сільські зелені садиби. Стенд матиме назву «Гостинні садиби Харківщини». Окремими стендами будуть представлені народні майстри та музеї регіону.

«Понад 10 музеїв міста і області представлять свої можливості, зокрема, інтерактивні форми роботи, - говорить Валентина Холодок. – Деякі туристичні маршрути презентують студенти туристичних кафедр. Будуть представлені етно- та екотуризм. Також відбудуться ділова, розважальна програми, розігруватимуться сертифікати. Наприклад, на відвідування аквапарку, дельфінарію чи санаторію. Ми покажемо, що Харківщина – це туристичний край».  

Минулого року виставку «Харківщина туристична» відвідали понад 40 тисяч людей. Цього року, за оцінками начальника Управління культури і туризму ХОДА Олега Яцини, кількість гостей ще збільшиться.

«Виставка «Харківщина: туристичні відкриття» - це один з головних заходів у сфері розвитку туризму, який пройде цього року в нашому регіоні. 3 червня також буде проведений інфотур – поїздка визначними місцями Дергачівського, Золочівського та Краснокутського районів», - зазначив Олег Яцина. 

У цілому виставка «Харківщина: туристичні відкриття» збере учасників з 11 областей і 3 міст України.