Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розслідування подій у Вільшанах знаходиться під контролем ХОДА

Розслідування подій у Вільшанах знаходиться під контролем ХОДА

В обласній адміністрації відбулися дві наради робочої групи, яка вивчає причини конфлікту, що виник між представниками ромської громади та іншими мешканцями селища Вільшани Дергачівського району 16 травня.

Нагадаємо, внаслідок стрілянини біля сільради загинув чоловік - ром за національністю. Ще троє представників етнічної групи зазнали вогнепальних поранень. Робочу групу для проведення детального аналізу етнічної, криміногенної та суспільно-політичної ситуації в селищі було створено Розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної у той же день, 16 травня . До групи увійшли керівники правоохоронних органів - Національної поліції, СБУ, прокуратури Харківської області, а також представники депутатського корпусу обласної та місцевих рад, районної державної адміністрації, керівники профільних департаментів ХОДА.

Засідання групи проходили під керівництвом заступника голови ХОДА Олександра Скакуна.

«Згідно з наявною інформацією, інциденту передував довготривалий конфлікт між ромами та іншими мешканцями Вільшан. Висновки проведеного аналізу свідчать про те, що конфлікт є побутовим і не має жодних ознак етнічного конфлікту. Наразі слідство триває. Обласна адміністрація тримає ситуацію на постійному контролі», - розповів Олександр Скакун.

Звертаючись до правоохоронців під час засідання робочої групи, він наголосив на тому, що розслідування має бути неупередженим та всебічним. Крім того, заступник голови ХОДА дав доручення забезпечити посилену охорону громадського порядку в селищі для запобігання криміногенним ситуаціям.