Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

НУЦЗУ співпрацюватиме з Міжнародним товариством з питань управління НС в Україні

НУЦЗУ співпрацюватиме з Міжнародним товариством з питань управління НС в Україні

Відповідну угоду було підписано 26 травня під час конференції «Реформи в галузі управління надзвичайними ситуаціями та цивільного захисту».

У заході, що пройшов у Національному університеті цивільного захисту України, взяли участь президент Міжнародного товариства з питань управління надзвичайними ситуаціями в Україні (м.Брюссель) Гаральд Драгер, співголова Міжнародного програмного комітету Міжнародного товариства з питань управління надзвичайними ситуаціями Брюсселя, професор Самберг Андре, голова Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль Україна» Анатолій Вінник, керівництво та науково-педагогічні представники Національного університету цивільного захисту України.

Виступаючи на конференції, Гаральд Драгер зазначив, що основна увага міжнародного товариства зосереджена на проведенні реформи у сфері діяльності ДСНС, а пріоритетними є питання освіти у галузі управління цивільного захисту, техногенними і природними надзвичайними ситуаціями.

«Тож, пропоную керівництву Національного університету цивільного захисту України розширити сферу міжнародного співробітництва - таким чином визначити нові шляхи для розвитку діяльності навчального закладу», - сказав президент Міжнародного товариства з питань управління надзвичайними ситуаціями в Україні.

У рамках заходу ректор Національного університету цивільного захисту України Володимир Садковий та президент Міжнародного товариства з питань управління надзвичайними ситуаціями в Україні ухвалили угоду про співробітництво та розширення сфери міжнародного обміну досвідом.

«Предметом угоди є співробітництво, спрямоване на розробку й актуалізацію наукових та інноваційних освітніх програм, забезпечення високоякісної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації спеціалістів», - зауважив Володимир Садковий.

Довідка. Міжнародне товариство з питань управління надзвичайними ситуаціями розташоване у Брюсселі Королівства Бельгія. Засноване у 1993 році. Товариство має два основних напрями діяльності: професійна освіта та прикладні науково-дослідні проекти у галузі управління цивільного захисту, а також техногенними та природними надзвичайними ситуаціями.