Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Середня заробітна плата в області зросла майже на 40%

Середня заробітна плата в області зросла майже на 40%

Рівень оплати праці на підприємствах Харківщини обговорили 23 травня під час селекторної наради під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

Відкриваючи нараду, він звернув увагу керівників районів на необхідності працювати не тільки над збільшенням рівня заробітної плати, а й над легалізацією праці.

«Це особливо актуально в галузі сільського господарства у літній період, коли наймаються сезонні працівники, які здебільшого працюють нелегально, - зауважив Михайло Черняк. - Детінізація заробітної плати - надзвичайно важлива задача для органів влади, адже це наповнення бюджету, виконання соціальних програм, надходження до Пенсійного фонду. Питання знаходиться на особистому контролі голови ХОДА Юлії Світличної».

Як повідомив у ході наради директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, за січень-березень поточного року середня заробітна плата штатних працівників області зросла на 38% порівняно з аналогічним періодом минулого року та склала 5554 грн.

Найвищий рівень заробітної плати - у працівників сфер інформації та телекомунікацій (13,5 тис. грн), а також фінансової та страхової діяльності (8 тис. грн).

Найвищий темп росту заробітної плати зафіксовано у галузі освіти: у першому кварталі 2017 року він склав 158%.

Забезпечено зростання на 30% оплати праці у промисловості, де зайнято понад 150 тис. працівників Харківщини. Розмір середньої заробітної плати в галузі досяг 5918 грн.

Зменшено в цьому році кількість працівників, які отримують зарплату на рівні мінімальної або менше. У січні їх було 75 тисяч, у березні - 53,6 тисячі.

Що стосується сільського господарства, то темп зростання заробітної плати в галузі склав 145%, і середня зарплата наразі складає 4320 грн.