Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області продовжує діяти програма із забезпечення учасників АТО земельними ділянками

В області продовжує діяти програма із забезпечення учасників АТО земельними ділянками

Накази на передачу у власність землі отримали 65 бійців антитерористичної операції.

47 учасників АТО отримали ділянки для ведення індивідуального садівництва в Дергачівському районі, ще 18 - для ведення особистого селянського господарства у Вовчанському районі.

У цілому з початку реалізації обласної програми до Головного управління Держгеокадастру в Харківській області учасники АТО подали 7323 заяви на оформлення земельних ділянок. Управління надало 6517 дозволів на розробку землевпорядної документації на загальну площу 8349,4440 га.

«Ефективна взаємодія Головного управління Держгеокадастру в Харківській області, Харківської обласної державної адміністрації та ХОГО «Союз ветеранів АТО» була розпочата, коли ХОДА очолював Ігор Райнін. Плідна співпраця продовжилася і тоді, коли керівником області стала Юлія Світлична. Одне з питань, яке вона тримає на особистому контролі, стосується реалізації прав учасників АТО на землю, що дозволило Харківській області зайняти лідируючу позицію серед інших регіонів України у цій сфері», - зазначив начальник Головного управління Держгеокадастру в Харківській області Євген Оберемок.  

За словами юриста управління Костянтина Рибалка, учасники АТО, які отримали накази на передачу у власність земельних ділянок для ведення індивідуального садівництва, поповнять лави садівників у 16 садових товариствах, що створені учасниками АТО в Харківській області (5 - у Харківському районі, 4 - у Дергачівському, 2 - у Зміївському, 2 - у Вовчанському, 2 - у Чугуївському і 1 - у Печенізькому). 

«Учасники АТО, які отримали накази для ведення особистого селянського господарства, оформивши надалі право власності на землю, зможуть обробляти свої ділянки самостійно або передати їх в оренду фермерським господарствам», - підкреслив Костянтин Рибалко.