Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відзначили День пам’яті жертв політичних репресій

На Харківщині відзначили День пам’яті жертв політичних репресій

21 травня заступник голови ХОДА Михайло Черняк взяв участь в урочистому покладанні квітів на Українсько-польському меморіалі жертвам тоталітаризму.

Квіти до меморіалу також поклали Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський, представники керівництва облдержадміністрації, обласної та міської рад, православного і католицького духівництва, громадських організацій.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій. Меморіал жертвам тоталітаризму, до якого ми покладаємо квіти, знаходиться на місці наймасштабніших розстрілів 1940-го року, що забрали життя понад 4000 людей, - сказав Михайло Черняк. – Сучасна українська держава засуджує будь-які прояви агресії у ХХI столітті. Український народ ціною життя тисяч патріотів сьогодні відстоює шанс на своє мирне майбутнє і майбутнє Європи».

Під час заходу було проведено панахиду священиками православної церкви та молебень священиками римо-католицької церкви.

Довідка. День пам’яті жертв політичних репресій відзначається щороку в третю неділю травня. Його призначення – привернути увагу суспільства до трагічних подій в історії України, спричинених насильницьким насадженням комуністичної ідеології.