Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Будах відкрили новий пожежно-рятувальний пост

У Будах відкрили новий пожежно-рятувальний пост

В урочистостях взяли участь голова ХОДА Юлія Світлична, Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко та голова ДСНС Микола Чечоткін.

«Головне – це безпека життя і здоров’я людини. Відкриття пожежно-рятувального посту дозволить упередити надзвичайні ситуації, які можуть трапитися в цій громаді. Зона виїзду підрозділу – вісім населених пунктів, у яких мешкають 30 тисяч осіб. Мені приємно, що спільні зусилля ДСНС та органів державної влади надали можливість за короткий термін з обмеженим фінансовим ресурсом відкрити цей пост», - сказала Юлія Світлична.

67-й Державний пожежно-рятувальний пост Головного управління ДСНС України в Харківській області розташований у будівлі типового пожежного депо колишнього Будянського фаянсового заводу. Недіючу будівлю було придбано в грудні 2015 року коштом районного бюджету. Протягом 2016 року будівлю реконструювали. На ці цілі було витрачено 2,5 млн грн.

«Президент проводить політику децентралізації, яка дає можливість фінансово підсилити місцеве самоврядування. Уряд проводить політику, яка дозволяє збільшити матеріально-технічну базу ДСНС, а також заробітну плату нашим рятувальникам. Усе інше буде залежати тільки від того, як ми будемо координуватися», - зазначив Геннадій Зубко.

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій відзначив, що ДСНС перебуває в процесі реформування, одним з напрямків якого є підвищення спроможності підрозділів рятувальників.

«Хочу висловити вдячність голові облдержадміністрації Юлії Світличній та керівництву району. Завдяки відкриттю цього пункту зменшиться радіус виїзду підрозділів ДСНС до місць можливого виникнення пожеж, надзвичайних ситуацій та інших подій, підвищиться ефективність реагування, захист населення й територій», - зазначив Микола Чечоткін.

У ході урочистого відкриття підрозділу пожежно-рятувального посту, у якому працюють 15 рятувальників, було передано новий сучасний пожежний автомобіль.

«Автомобіль оснащений всім необхідним для того, щоб вчасно рятувати людські життя. Ми, безумовно, будемо рухатися в тому напрямку, щоб кожна територіальна громада мала рятувально-пожежні пости такого рівня», - зазначила керівник області.

Під час урочистостей Юлія Світлична вручила подяки голови ХОДА та грамоти облдержадміністрації бійцям ДСНС, які брали участь у реконструкції будівлі пожежного депо.  Також вони отримали відомчі відзнаки ДСНС.