Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для залучення військових на контрактну службу буде поновлена робота рекрутингових центрів

Для залучення військових на контрактну службу буде поновлена робота рекрутингових центрів

Селекторну нараду, яка відбулася в ХОДА 19 травня, було присвячено питанню комплектування Збройних сил України за контрактом.

Селектор пройшов під керівництвом заступника голови ХОДА Олександра Скакуна. Він відзначив, що відбір військовослужбовців за контрактом до бойових військових частин ЗСУ є завданням номер один.

«Головою Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною було поставлене завдання щодо безумовного стовідсоткового виконання плану відбору кандидатів на військову службу за контрактом у II кварталі поточного року», - наголосив Олександр Скакун.

За даними директора Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексія Максимова, більшість районів Харкова та області вже показали позитивні результати.

«Так, два найбільші райони міста Харків - Шевченківський і Київський - виконують циклове завдання відповідно до графіків (60% і 58% відповідно). Щодо ситуації в районах області, то, наприклад, Первомайський район виконав завдання на 75%, Шевченківський – 71%, Печенізький – 67%, Вовчанський 67% і Дергачівський – 65%. Там, де керівники районів і військові комісари відповідально ставляться до цієї задачі, є хороші результати», - зазначив Олексій Максимов.

Також він нагадав, що планове завдання для Харківської області щодо відбору контрактників у I кварталі цього року було виконано на 101%.

За інформацією директора Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами, для активізації роботи з відбору громадян на військову службу за контрактом в області буде поновлено роботу рекрутингових центрів. Зокрема, спільно з військкоматами до відбору контрактників на військову службу долучаться районні, міський та обласний центри зайнятості.

Як зазначив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін, до цієї роботи долучаться й командири частин Харківського гарнізону, в тому числі - бойових.

«Це дасть змогу якісніше провести відбір, адже військові різних родів військ та бригад нашого оперативного командування зможуть надати детальну інформацію щодо особливостей проходження служби, питань соціального захисту тощо», - зазначив Юрій Калгушкін.