Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наслідки розливу їдкої речовини в Лозівському районі локалізовано

Наслідки розливу їдкої речовини в Лозівському районі локалізовано

За інформацією заступника голови ХОДА Олександра Скакуна, на місці події працює слідча оперативна група Національної поліції. Подію внесено до ЄРДР.

Повідомлення про те, що троє школярів з с. Смирнівка Лозівського району звернулись до медпункту з ознаками нудоти та головного болю, надійшло до ДСНС об 11:00 18 травня.

«Двоє дітей 2000 року народження та одна дитина 2004 року народження були госпіталізовані до Лозівської міської лікарні з попереднім діагнозом – отруєння промисловим газом. За останніми даними, зазначений діагноз не підтвердився. Діти залишаються під наглядом, їх стан оцінюється як задовільний», - відзначив Олександр Скакун.

Після отримання інформації про подію на місце одразу виїхали представники керівництва ДСНС Лозівського району та Національної поліції.

«На місці з’ясували, що в повітрі відчувається різкий хімічний запах невідомої речовини. За результатами обстеження прилеглої території було встановлено, що 17 травня КП «Обласне комунальне спеціалізоване підприємство по виконанню норм екологічної безпеки» вивезло на сміттєзвалище побутових відходів 18 тонн хімічної речовини, з них 3 бочки (по 200 літрів) розгерметизувались, - пояснив Олександр Скакун. - Внаслідок розливу цієї речовини (попередньо – це етилмеркоптан) прилеглою територією в повітрі розповсюдився їдкий запах. Площа розливу речовини склала 1000 квадратних метрів. Зараз ділянку розливу обробили сорбентом та засипали шаром землі. Розповсюдження їдкого запаху одоранту припинено».

Заступник голови ХОДА відзначив, що в Лозівському районі було проведено засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС. На даний час обставини події розслідує Національна поліція. Ситуація в Лозівському районі знаходиться на контролі ХОДА.