Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми пам’ятаємо ціну, яку заплатили за мир, і не дамо агресору ступити на нашу землю. Голова ХОДА

Ми пам’ятаємо ціну, яку заплатили за мир, і не дамо агресору ступити на нашу землю. Голова ХОДА

9 травня на «Висоті маршала І.С.Конєва» відбулися урочистості на честь Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

В урочистому покладанні квітів взяли участь ветерани Другої світової, учасники АТО, представники громадськості та керівництво області.

Звертаючись до всіх присутніх, голова ХОДА Юлія Світлична відзначила, що перемога над нацизмом є спільною для кожного українця та європейця, для всього світу.

«Українські воїни воювали в складі різних військ: в антигітлерівській коаліції, партизанському русі, підпіллі багатьох європейських країн. І ми сьогодні до землі вклоняємося тим героям, які наблизили капітуляцію ворога, що здавався нездоланним», - сказала голова ХОДА.

Вона наголосила, що на долю Харківщини під час Другої світової прийшлися чи не найзапекліші бої.

«Чотири бої за Харків забрали з обох сторін більше життів, ніж будь-яка інша битва, - відзначила Юлія Світлична. - Ми пам’ятаємо ту ціну, яку ми заплатили за мир, і не дамо жодному агресору ступити на нашу рідну землю. Тут, на місті слави, зібралися діди та онуки, захисники Батьківщини: ті, хто стримував Третій Рейх, та ті, хто боронить Україну на сході. Ми цінуємо подвиг кожного солдата, який своєю силою та волею боронить нашу країну. Слава воїну-герою! Слава українському війську! Слава Україні!».

Більше фото