Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгенія Шахненка просили сприяти будівництву в Ков'ягах пам'ятника загиблим у Другій світовій війні

Євгенія Шахненка просили сприяти будівництву в Ков'ягах пам'ятника загиблим у Другій світовій війні

5 травня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Жителі області зверталися до Євгенія Шахненка переважно з проханнями допомогти у вирішенні житлово-комунальних проблем.

Так, пенсіонер і ветеран праці просила допомоги в установці вікон у квартирі та приладів обліку водопостачання. Євгеній Шахненко доручив розібратися в порушеному питанні директору Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергію Магдисюку.

Житель Валківського району просив сприяти встановленню в селищі Ков'яги пам'ятного знака загиблим у Другій світовій війні авіаторам. За словами чоловіка, на місці катастрофи військового літака місцеві жителі також бажають побудувати Алею безсмертя.

«Ми не один рік опікуємось цим питанням - є проект пам'ятника та інші матеріали. Земляки чекають на цей обеліск, адже ще живі свідки тієї трагедії», - розповів житель Ков'ягів.

Євгеній Шахненко сказав, що керівництво області підтримує прагнення місцевих жителів увічнити подвиг льотчиків і сприятиме вирішенню цього питання.

«Я спрямую відповідний запит від свого імені на главу району та голову селищної ради. Але необхідно, щоб місцева рада ухвалила рішення про цільове виділення землі», - відповів Євгеній Шахненко.

Директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович розповів жителю області про процедуру, яку необхідно провести для створення в Ков'ягах Алеї безсмертя.

«З розробленими вами документами слід звернутися до селищної ради для того, щоб підготувати рішення про виділення землі. Після цього замовники пам'ятника повинні узгодити проекти з сертифікованою організацією, яка надасть офіційну відповідь і дозвіл на будівництво», - поінформував заявника Михайло Рабинович.

Також на прийом до заступника глави облдержадміністрації звернувся пенсіонер з Балаклії. Чоловік повідомив, що має освіту інженера й довгі роки займався питаннями енергоефективності. Зокрема, він вважає, що Харківська область сама може забезпечувати себе вугіллям для роботи ТЕС.

«Я проводив необхідні розрахунки й запевняю вас, що в області є значні поклади кам'яного та бурого вугілля. Ці ресурси можна не тільки використовувати для роботи ТЕС, але навіть робити з відходів вугілля добрива для сільськогосподарських підприємств», - поділився пенсіонер.

Євгеній Шахненко розповів жителю області про стан сфери розробки та видобутку корисних копалин і попросив заявника не припиняти займатися корисними розробками.

«Дійсно, в Харківській області - найбільші поклади бурого вугілля в Україні, й потенційні інвестори знають про це. У нас є всі необхідні розрахунки, - повідомив Євгеній Шахненко. - Дуже цікаво розвинути тему виробництва добрива. Вважаю, що вам необхідно поділиться інформацією з начальником Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексієм Белоцьким. Можливо, спільно нам вдасться навіть створити дослідну установку».

Усі, хто прийшов на прийом, за необхідністю, отримали консультації керівників профільних підрозділів ХОДА. Євгеній Шахненко запевнив, що детально вивчить усі озвучені заявниками питання.