Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У селищі Золочів запрацював реконструйований водогін

У селищі Золочів запрацював реконструйований водогін

З майже 16-ти кілометрів комунікацій у рамках виконання програми «Питна вода Золочева» було замінено 5,1 км.

Проектні роботи виконали минулого року, після чого в короткі терміни провели реконструкцію. Заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко наголосив, що реалізувати проект удалося завдяки підтримці керівника області Юлії Світличної.

«За підтримки голови ХОДА Юлії Світличної з Державного фонду регіонального розвитку на реалізацію проекту було виділено 8 млн грн. Ще 900 тисяч, як співфінансування, виділили з обласного бюджету, - відзначив заступник керівника облдержадміністрації. - Сьогодні Золочівщина вже надала чи не найбільшу в області кількість різних програм та проектів для реалізації коштом ДФРР. Починалося ж усе з масштабного проекту реконструкції водогону в райцентрі. Це приклад плідної спільної  роботи. Після підготовки проекту ХОДА запропонувала його ДФРР – я особисто захищав його, й у результаті здобули перемогу на міжвідомчому конкурсі». 

Голова Золочівської райдержадміністрації Ігор Гурін відзначив, що тепер мешканці селища отримають чисту воду та безперебійне водопостачання.

«Дякую за підтримку керівництву ХОДА, - сказав очільник району. – Відзначу, що проект досить якісний. Наприклад, він враховує часткове перекриття системи під час аварійної ситуації, чого раніше ми зробити не могли, а також було встановлено необхідну кількість пожежних гідрантів».

Ігор Гурін також повідомив, що на цьому робота не закінчується, на черзі - будівництво нових свердловин та повна заміна старого водогону Золочева.