Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові понад 40 воїнів-контрактників отримали офіцерські погони

У Харкові понад 40 воїнів-контрактників отримали офіцерські погони

28 квітня у ХНУПС ім. Івана Кожедуба відбувся черговий випуск на курсах військової підготовки осіб сержантського і старшинського складу з базовою вищою освітою.

Так, за три місяці навчання у Харкові понад 40 військовослужбовців військової служби за контрактом, які прибули з різних куточків держави, опанували основні військові дисципліни, аби здобути відповідний рівень професіоналізму і офіцерське звання «молодший лейтенант».

За словами командування вишу, акцент під час практичних занять, які проводилися на базі стройових частин Збройних сил України, робився на набутті слухачами курсів досвіду роботи з літальними апаратами чи засобам протиповітряної оборони.

«Для «кожедубівців» є великою честю готувати кваліфіковані кадри. Усі  наші напрацювання та професійний досвід ми із задоволенням передали слухачам курсів. Висловлюю сподівання на те, що ці знання та навички підуть на користь зміцненню обороноздатності України», - зазначив у своєму виступі начальник університету генерал-майор Андрій Алімпієв.

По завершенню церемонії вручення офіцерських погонів та свідоцтв про закінчення спеціальних курсів випускники висловили щиру подяку своїм наставникам-командирам і вирушили до нових місць служби.