Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Ніч енергетики» у Харкові

«Ніч енергетики» у Харкові

22 квітня голова ХОДА Юлія Світлична взяла участь у відкритті масштабного всеукраїнського енергетичного проекту, який ініційовано Державним підприємством «НЕК «Укренерго».

«Ніч енергетики» – захід, який проводиться в рамках проекту Ukrenergo Laboratories – першого в Україні інкубатора проектів для інноваційного розвитку електроенергетичної галузі країни. Зокрема, він направлений на вирішення однієї з нагальних проблем браку висококваліфікованих кадрів.

«Саме з Харківської області стартує новий креативний проект. Він спрямований на те, щоб до органів державної влади, до державних компаній залучати людей, які нестандартно мислять, які не бояться приймати рішення та нести за них відповідальність, - звернулася до учасників заходу Юлія Світлична. - Завдяки таким заходам талановита молодь може реалізовувати себе в нових проектах, спілкуватися з представниками енергоринку, зможе обмінятися ідеями з однодумцями та, безумовно, взяти участь у проектах, які дадуть молодим людям можливість подальшого працевлаштування в «Укренерго». Я вважаю, що проекти, що дають можливість розвиватися, - це той шлях, який потрібен Україні».

«Ніч енергетики» проходила в івент-зоні Fabrika.space з 21:00 22 квітня до 6-ї години ранку 23 квітня. Захід зібрав провідних спеціалістів галузі електроенергетики України. Протягом усієї ночі проходили мінілекції для більш ніж 400 учасників.

«Для нас основна мета проведення заходу - в тому, щоб залучити молодь у галузь енергетики, показати, що це динамічна сучасна галузь, яка має різні напрямки та відкриває різні можливості, - сказала заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Наталія Бойко. – Мені дуже приємно, що ми стартували саме з Харкова. Я знаю, що молодь у вас зацікавлена в подібних проектах, у вашому регіоні багато університетів, і тому я думаю, що початок буде успішним».

Протягом заходу про нові технології в електроенергетиці молоді розповідали найуспішніші представники бізнесу та топ-менеджери підприємств галузі. Також учасники заходу отримали поради щодо використання знань та навичок для побудови кар'єри в галузі та інформацію про креативні ідеї з розвитку електроенергетики, які можна втілити в реальні проекти.

Спікери висвітлили різноманітні теми: від стратегічного управління й інвестицій до міжнародних відносин та розвитку кадрового потенціалу. Окрім того, відбулася презентація особливостей ефективної співпраці освітніх закладів та бізнесу, що є необхідною умовою для технологічного розвитку. Управлінці поділилися з молоддю досвідом проектного менеджменту в галузі енергоефективності та міжнародних проектів.

«Студенти можуть сприяти швидкому розвиткові країни. Для цього їм потрібно дати ідею та пояснити, чому робота саме на державний сектор може бути цікавою та вигідною. Цей проект і був придуманий для того, щоб найкращі люди не шукали себе за межами нашої країни або в тих сферах, де їм доведеться пристосовуватися, а могли знайти себе саме в тому, про що вони мріють, і бути на вістрі сучасної науки й технології, - пояснив керівник ДП «НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук. – Під час заходу шляхом живого спілкування, тестів, які заповнять тут кандидати, буде відібрано 14 кращих спеціалістів за двома факторами: ініціативність і креативність».

Найбільш мотивованим та талановитим учасникам «Ночі енергетики» запропонують долучитися до наступного етапу проекту - Soft Skills School. Це дводенна школа, де слухачі набудуть таких навичок, як робота в команді, менеджмент проектів, побудова ефективних комунікацій, пошук та аналіз інформації, а також відпрацювання та прийняття рішень. Після цього будуть сформовані проектні команди, які братимуть участь у «Битві проектів» та Енергетичному хакатоні заради можливості втілити свої ідеї в реальність, а також стати креативною частиною найбільшої електроенергетичної компанії країни – «Укренерго». Після Харкова подібні заходи пройдуть у Києві та Львові. Участь у всіх елементах проекту є безкоштовною.

Більше фото