Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові стартує масштабний всеукраїнський енергетичний проект

У Харкові стартує масштабний всеукраїнський енергетичний проект

У заходах «Ніч енергетики», що пройдуть 22-23 квітня, візьме участь голова ХОДА Юлія Світлична.

22 квітня з 21:00 до 6:00 23 квітня в івент-зоні Fabrika.space (вул. Благовіщенська, 1) пройде Ніч енергетики, що збере провідних спеціалістів галузі електроенергетики України. Протягом усієї ночі, 9 годин поспіль проходитимуть мінілекції для більш ніж 300 наймотивованіших учасників, які бачать свій розвиток в електроенергетиці.

«Саме з Харкова, міста студентів, вчених, інновацій та креативу, стартує масштабний всеукраїнський проект «Ukrenergo Laboratories» – перший в Україні інкубатор ідей для інноваційного розвитку електроенергетичної галузі країни за ініціативи Державного підприємства «НЕК «Укренерго», - розповідають організатори. – Проект спрямований на вирішення однієї з нагальних проблем - браку висококваліфікованих кадрів для потреб галузі загалом та, зокрема, для Укренерго, а також на розробку та втілення проектів для забезпечення енергетичної незалежності України».

Найуспішніші представники бізнесу та топ-менеджери підприємств розповідатимуть про нові технології в електроенергетиці, дадуть поради щодо використання знань та навичок для побудови кар'єри у галузі, розкажуть, як креативні ідеї з розвитку електроенергетики можна втілити у реальні проекти. 

Подібні заходи пройдуть у Києві та Львові. 

За результатами анкетування будуть відібрані понад 300 учасників з кожного міста - студенти, випускники, молоді вчені, винахідники. Найбільш мотивованим та талановитим з них буде запропонована участь у наступному етапі проекту - Soft Skills School, дводенній школі, де учасники набудуть таких навичок, як робота у команді, менеджмент проектів, побудова ефективних комунікацій, пошук та аналіз інформації, а також відпрацювання та прийняття рішень. Після цього будуть сформовані проектні команди, які братимуть участь у Битві проектів та Енергетичному хакатоні заради можливості втілити свої ідеї у реальність, а також стати креативною частиною найбільшої електроенергетичної компанії країни – «Укренерго». 

Участь у всіх заходах проекту є безкоштовною.

До заходів пропонують приєднатися студентам, випускникам, аспірантам, молодим вченим та усім, кому цікаві наступні напрямки:

- енергетика (електроенергетика, у тому числі й «зелена» енергетика);
- IT та телекомунікації;
- менеджмент та економіка; 
- міжнародні відносини;
- екологія та охорона довкілля;
- право, зокрема – енергетичне;
- PR та комунікації.

Реєстрація - тут

Програма

Для пропозицій та питань: ukrenergolaboratories@gmail.com.

Новини проекту «Ukrenergo Laboratories» можна переглянути на сторінках у Facebook, Instagram та тут.

Довідка. У рамках проекту «Ukrenergo Laboratories» виділено три послідовних компоненти, які доповнюватимуть один одного.

Компонента «Creativity for Energy» допоможе знайти талановитих винахідників, молодих вчених, студентів, здатних вирішити складні практичні завдання, та у результаті надасть їм можливість стати частиною команди Укренерго. Вона почнеться з Харкова, Києва, та Львова, а згодом географія пошуку розширюватиметься по всій Україні. 

Компонента «Universities for Energy» спрямована на модернізацію сучасної системи навчання майбутніх енергетиків. Для цього разом з найбільшими енергокомпаніями та провідними університетами України будуть розроблені та впроваджені нові стандарти навчання, щоб бізнес в Україні мав можливість формувати запити на компетенції майбутніх спеціалістів. 

І, нарешті, компонента «Development for Energy» надасть учасникам можливість скористатися міжнародними науковими програмами та сформувати навколо Укренерго коло дослідників, щоб поєднати науку та електроенергетику. 

«Ніч енергетики у Харкові» - старт першої компоненти проекту.