Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сніг на дорогах області прибирають 350 робітників та 180 одиниць техніки

Сніг на дорогах області прибирають 350 робітників та 180 одиниць техніки

Про це повідомили в Службі автомобільних доріг у Харківській області.

За словами начальника служби Євгена Зражевця, у зв'язку з негодою роботи з розчищення снігу в регіоні почалися вночі.

На дорогах області працювало близько ста одиниць техніки та майже 200 робітників. Зараз на дороги виїхала додаткова техніка - працюють 180 одиниць та 350 робітників. За цей час уже було використано 135 кубометрів піщано-сольової суміші та 42 т солі.

Від снігу розчищено 116 км доріг державного значення, 6 км -  місцевого. Проїзд на дорогах міста та області забезпечено.

За інформацією диспетчерської служби Департаменту цивільного захисту ХОДА, рух залізничного транспорту в області здійснювався за розкладом. Лише на мереф'янському напрямку внаслідок засніження залізничних колій виникла затримка руху потягів приблизно на 30 хвилин.

Через негоду зупинено роботу аеропорту «Харків».

Міжміський автотранспорт та міський транспорт (автобуси, тролейбуси, трамваї, метрополітен) працював на маршрутах згідно з графіком, без аварій. 19 квітня внаслідок повалення дерев та зламу гілля виникла затримка виїзду електротранспорту з депо № 2 по вул. Ньютона та затримка руху по вул. Весніна перед вул. Пушкінською, вул. Молочній біля Кінного ринку та перед перехрестям вул. Салтівського шосе та Льва Ландау.

За інформацією на 7:00 19 квітня, частково відключено електропостачання у деяких населених пунктах Зміївського та Харківського районів. 

Наразі в АК «Харківобленерго» проходить позачергове засідання обласного штабу під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка. За результатами заходу буде повідомлено про ситуацію з енергопостачанням у регіоні.

19 квітня вдень синоптики прогнозують мокрий сніг та дощ, налипання мокрого снігу. Вітер північно-східний, 9 - 14 м/с, пориви 17 - 22 м/с. Температура повітря: протягом  доби 1 - 6° тепла, вночі на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0 - 5. По місту: температура повітря протягом доби 1 - 3° тепла, вночі на поверхні ґрунту - заморозки 0 - 5°.

20 - 22 квітня збережеться холодна погода із заморозками на поверхні ґрунту та у повітрі 2 - 7°.