Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Золочеві розповіли про польський досвід децентралізації

У Золочеві розповіли про польський досвід децентралізації

Семінар на тему об’єднання громад та розвитку територій для голів місцевих рад, депутатського корпусу та представників аграрного бізнесу відбувся 18 квітня.

Захід організовано Харківським відокремленим підрозділом «Центр розвитку місцевого самоврядування» спільно з Харківською обласною державною адміністрацією та Генеральним консульством Республіки Польща у Харкові, а також за підтримки громадської організації «Польсько-українська аграрна асоціація».

Одним зі спікерів заходу був Консул з політичних та економічних питань Генерального консульства Республіки Польща у Харкові Володимеж Лещинський. Він розповів про польський досвід реалізації реформи місцевого самоврядування, залучення інвестицій та створення сприятливого клімату для розвитку місцевого бізнесу.

Учасники семінару також отримали інформацію про систему управління в Польщі, розподіл повноважень між трьома рівнями влади, можливі підходи та інструменти щодо розвитку сільських територій.

Як зауважила директор Харківського ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» Діана Баринова, семінар у Золочеві провели не випадково: нещодавно Золочівська селищна рада ініціювала процес об’єднання.

«Децентралізація та об’єднання громад - це ефективний інструмент для забезпечення розвитку сільських територій та покращення якості життя населення, - підкреслила Діана Баринова. - Це перший крок до нового рівня життя. Роблячи цей крок, потрібно усвідомлювати, який шлях необхідно пройти, щоб люди отримали нову якість життя на селі. Тому ми приділяємо особливу увагу саме інформуванню та навчанню мешканців області - в першу чергу, представників сільських рад та аграрного бізнесу».