Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична та Микола Чечоткін вручили рятувальникам сертифікати на службове житло та нову техніку

Юлія Світлична та Микола Чечоткін вручили рятувальникам сертифікати на службове житло та нову техніку

Урочистий захід, в якому взяли участь керівник області та голова ДСНС, відбувся 13 квітня на базі 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Сертифікати на житло отримали восьмеро бійців Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Відкриваючи захід, Юлія Світлична подякувала рятувальникам від громади Харківщини за відданість своїй роботі. 

«Життя загартовує вас і вогнем, і водою. У Балаклії, коли трапилася надзвичайна ситуація, можливість у найкоротші терміни мобілізувати сили, у тому числі й служби з надзвичайних ситуацій, дозволила нам мінімізувати втрати. Я вдячна за ваш професіоналізм, який щодня демонструєте у своїй роботі, - звернулася до бійців ДСНС Юлія Світлична. - Мені приємно долучитися до сьогоднішньої події. Безумовно, вона є результатом реформування як ДСНС, так і всіх сфер господарської діяльності країни в цілому». 

Також Юлія Світлична та Микола Чечоткін вручили сертифікати на пожежні автомобілі представникам особового складу підпорядкованих підрозділів Головного управління ДСНС України у Харківській області. 4 нові пожежні автоцистерни відправляться до Дергачівського району області, а також до Холодногірського, Новобаварського та Слобідського  районів міста. 

«Це яскраве підтвердження того, що в країні реалізується завдання стосовно підвищення спроможності підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, підвищення соціального рівня наших працівників. Головне – не зупинятися на досягнутому та рухатися вперед, що ми й робимо спільно з керівництвом держави й області», - зазначив Микола Чечоткін. 

Він також повідомив, що до кінця року Харківська область отримає ще 6 одиниць техніки. У цілому, за словами Миколи Чечоткіна, на оновлення пожежної техніки в 2017 році передбачено 600 млн грн, планується придбати близько 150 одиниць техніки.

Також у ході урочистостей рятувальників нагородили відомчими заохочувальними відзнаками - за мужність і відвагу, високий професіоналізм, рішучі та сміливі дії під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та рятування людей. Декільком бійцям ДСНС надано нові звання. 

Довідка. У 2016 році підрозділами Харківського гарнізону ДСНС було здійснено майже 4 тисячі виїздів на гасіння пожеж. Бійці ДСНС врятували життя 141 людини. Протягом цього року вже було здійснено понад 1700 виїздів на гасіння пожеж та врятовано 26 осіб.

Харківська обласна державна адміністрація знаходиться в постійній взаємодії з ДСНС. В області розроблена та працює регіональна цільова програма розвитку цивільного захисту, згідно з якою на 2017 рік для ГУ ДСНС передбачені кошти на придбання спеціального обладнання, сучасних засобів захисту, пально-мастильних матеріалів тощо.

Більше фото