Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Призовники Харківщини зустрілися з ветеранами Другої світової

Призовники Харківщини зустрілися з ветеранами Другої світової

Захід пройшов на збірному пункті Харківського обласного військкомату.

З кандидатами для проходження строкової військової служби зустрілися ветерани Другої cвітової війни та учасники бойових дій на території інших держав, а також члени військово-патріотичних організацій.

«Я був приблизно у вашому віці, коли німецькі окупанти прийшли до рідного Харкова і повбивали моїх знайомих, - розповів 92-річний ветеран Другої світової війни, голова Харківської обласної ради борців антифашистського опору, колишніх в'язнів фашистських концтаборів Ігор Малицький. - Я не побоявся виступити проти ворога і потрапив до концтабору. Знаєте, тоді я не боявся смерті, страшно було стати рабом і підкоритися Гітлеру. Зараз у нашій державі дуже схожа ситуація, і я закликаю вас – мої земляки - проявити мужність і патріотизм, які знадобляться для здобуття перемоги».

Розповідь Ігоря Федоровича викликала великий інтерес у курсантів, юнаки задали багато питань ветерану.

«Не бійтеся приймати важливих рішень. Прислуховуйтеся до власного серця і долайте труднощі. Пам’ятайте, що тільки сміливим посміхається пані Вдача», - порадив ветеран Другої cвітової.

У ході спілкування з новобранцями почесні гості заходу продемонстрували документальні фільми про звірства гітлерівців у 1939-1945 роках і порівняли їхні злодіяння з нинішніми діями терористів на Донбасі.

За участь у військово-патріотичному вихованні молоді ветеранам подякував офіцер Харківського обласного військкомату підполковник Ігор Плугатор.

«Ви є живими орієнтирами для молодих поколінь українських воїнів. Сподіваюся, після таких змістовних розповідей про самовідданість на полі бою патріотичні настрої хлопців тільки зміцняться. Удачі в усіх справах і мирного неба над Україною», - сказав наприкінці зустрічі офіцер Збройних сил.