Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун провів зустріч з делегацією ОБСЄ

Олександр Скакун провів зустріч з делегацією ОБСЄ

Заступник голови ХОДА та представники Спеціальної моніторингової місії обговорили хід ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов'язаної з вибухами боєприпасів у Балаклії.

Олександр Скакун повідомив, що на даний момент на місці події проводиться експертиза, до якої залучені фахівці Київського інституту судової експертизи.

«Сьогодні в місті активно ведуться відновлювальні роботи. У першу чергу відновлюється життєво необхідна інфраструктура - житло, щоб місто змогло повернутися до нормального життя. На другому етапі відновлення ми будемо вирішувати питання компенсації жителям за втрачене майно», - розповів заступник керівника ХОДА.

Він також повідомив, що обласною адміністрацією розроблений механізм, який дозволить відновлювати житло в приватному секторі - раніше це не передбачалося нормативними актами.

«Зараз цей механізм перебуває на узгодженні в центральних органах влади. Упевнений, що в нас буде підтримка, і жителі приватного сектора отримають компенсацію», - сказав Олександр Скакун.