Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Мінрегіоні затвердили шість проектів від Харківської області, які профінансують коштом ДФРР

У Мінрегіоні затвердили шість проектів від Харківської області, які профінансують коштом ДФРР

Серед проектів три стосуються будівництва спортивних об’єктів, ще три - перехідні, у тому числі реконструкція будівлі філармонії та будівництво школи в Пісочині.

13 квітня в Мінрегіоні відбулося засідання комісії з оцінювання та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися коштом Державного фонду регіонального розвитку. Захід пройшов під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка. Він нагадав про відповідні зміни, які відбулись у законодавстві, завдяки чому на спортивну сферу потрібно спрямувати не менше ніж 10% від виділених ДФРР коштів. Також Геннадій Зубко наголосив на тому, що подані областями проекти повинні бути якісними та відповідати прийнятим стратегіям розвитку.

Так, комісія Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України одноголосно підтримала 6 проектів від Харківської області.

«На розгляд комісії було подано 6 проектів. Три перехідних: продовження реконструкції Харківської обласної філармонії, Букинського водоводу в Ізюмському районі та завершення будівництва школи в мікрорайоні «Мобіль» у Пісочині. Та три проекти з будівництва спортивної інфраструктури, які були узгоджені з Міністерством молоді та спорту України», - зазначив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Мова йде про реконструкцію Золочівської ДЮСШ, стадіону «Авангард» у Змійові та будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу в мікрорайоні «Мобіль» у Пісочині. Євгеній Шахненко нагадав, що всього для Харківської області передбачена сума, яка надійде з ДФРР, у розмірі 177 млн 708 тис. грн. У той же час, на зазначені проекти буде виділено понад 113 млн грн.

Також, за даними заступника начальника управління Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Ольги Шамаєвої, 21 квітня буде проведене додаткове засідання регіональної комісії з конкурсного відбору проектів з енергоефективності для державних і комунальних навчальних й медичних установ.