Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під час Великодніх свят в області посилять заходи безпеки

Під час Великодніх свят в області посилять заходи безпеки

Це питання обговорили на нараді в облдержадміністрації 13 квітня.

Як зазначив заступник голови ХОДА Олександр Скакун, з метою забезпечення стабільності ситуації в регіоні обов’язковою є організація посиленої охорони громадського порядку та вжиття додаткових заходів безпеки.

«У першу чергу, необхідно забезпечити посилену охорону місць проведення масових заходів та прилеглої території, а також стратегічних об’єктів енергетики та транспортної системи, - зазначив Олександр Скакун. - Для посилення охорони публічної безпеки та порядку необхідно збільшити кількість патрульних нарядів поліції та Національної гвардії, створити групи швидкого реагування для цілодобового несення служби напередодні та під час проведення зазначених заходів».

Тож, з 14 квітня і до особливого розпорядження силовики області будуть працювати в посиленому режимі оперативно-службової діяльності. Зокрема, під час святкування Великодня у центрі міста, найбільш багатолюдних місцях та на об’єктах транспорту допомагати співробітникам Національної поліції в охороні правопорядку будуть курсанти та військовослужбовці вищих навчальних закладів правоохоронного та військового спрямування. У посиленому режимі несення служби будуть працювати рятувальники ГУ ДСНС у Харківській області та прикордонники Харківського прикордонного загону.

За словами в.о. начальника Управління охорони здоров’я ХОДА Галини Сіроштан, також готові до посиленої роботи медики Харківської області.

«Біля церков, у яких проходитиме Великодня служба, будуть чергувати машини екстреної медичної допомоги. У всіх поліклініках на Великдень будуть працювати лікарі загальної практики сімейної медицини або терапевти», - зазначила Галина Сіроштан.

Крім того, за інформацією комунальників Харкова, у Великдень метро в місті працюватиме цілодобово.