Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завершився перший етап підготовки співробітників регіонального ЦНАПу

Завершився перший етап підготовки співробітників регіонального ЦНАПу

Питання будівництва та забезпечення роботи Центру надання адміністративних послуг у Харкові на зустрічі 12 квітня обговорили перший заступник голови ХОДА Марк Беккер і директор Міжнародної організації з розвитку права (IDLO) в Україні Леван Дучідзе.

«Всі домовленості, яких раніше було досягнуто щодо реалізації проекту з будівництва регіонального Центру надання адміністративних послуг, з боку ХОДА будуть виконуватися і надалі. Всі необхідні для подальшої роботи документи, безумовно, буде підписано», - підкреслив Марк Беккер.

Леван Дучідзе висловив зацікавленість у тому, що проект повинен бути завершений у максимально стислі терміни.

На даному етапі вже забезпечений перший набір співробітників Центру: проведено тренінг і конкурс на вакансії.

«Ті спеціалісти, які на першому етапі вже отримали роботу в ЦНАПі, пройшли конкурс. Частину з них вже зараховано, вони проходять стажування в центрах і паралельно також відвідують навчальні курси, - розповів координатор проектів Представництва Міжнародної організації з розвитку права (IDLO) в Україні Давид Чантладзе. - Тестування першого етапу пройшло вдало. Ми були приємно здивовані рівнем підготовки фахівців - у Харкові оцінки були вищими, аніж у Маріуполі і Одесі, де ми проводили тренінги раніше».

За словами Давида Чантладзе, незабаром, імовірно - у травні, буде проведено другий набір співробітників.

«Ми взяли на озброєння деякі важливі моменти щодо розвитку роботи центрів надання адмінпослуг. І ще до відкриття регіонального центру використовуємо ці напрацювання на місцевому рівні, що стало поштовхом для розвитку центрів у районах області. Вже є позитивні результати», - сказав Марк Беккер.

Крім того, як запевнив Леван Дучідзе, іноземні партнери готові розглянути питання щодо співпраці і надання допомоги Харківському регіону і в інших сферах.

«Я нещодавно спілкувався з нашим партнером - начальником Відділу з правових питань Посольства США в Україні Крістофером Смітом. Він зазначив, що на нещодавній зустрічі з Юлією Світличною керівник Харківської області порушила питання про посилення підтримки процесів реформування в регіоні. Крістофер Сміт звернувся з цим питанням до нас, - сказав Леван Дучідзе. - І, безумовно, ми будемо раді взяти участь у цьому процесі».

Марк Беккер зазначив, що наразі серед напрямків реформування, яким приділяється особлива увага в Харківській області, - розвиток бюджетів регіону, децентралізація і диверсифікація ринків.

Більше фото