Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина має стати базовим регіоном для розвитку українсько-німецьких торгових відносин. Марк Беккер

Харківщина має стати базовим регіоном для розвитку українсько-німецьких торгових відносин. Марк Беккер

12 квітня в Харкові пройшла конференція «Розвиток німецько-українського економічного співробітництва в Східній Україні».

Захід організовано Німецько-українською торгово-промисловою палатою. У ньому взяли участь представники українських та німецьких бізнес-структур, а також органів влади.

Виступаючи на відкритті конференції, перший заступник голови ХОДА Марк Беккер зазначив, що активна і результативна діяльність Німецько-української торгово-промислової палати, створеної в жовтні минулого року, свідчить про зміцнення економічних відносин між двома країнами.

«Харківська область є лідером за багатьма напрямками, у тому числі і в розвитку міжнародних економічних відносин. Ми працюємо над диверсифікацією торгових ринків, і треба відзначити, що торговий оборот з Німеччиною збільшився на третину і на сьогодні становить близько 120 млн дол., - розповів Марк Беккер. - Харківська область має великий економічний потенціал і готова скористатися всіма можливостями співробітництва. У нас є взаєморозуміння між регіональною владою та бізнесом. Харківщина - лідер у реалізації загальнонаціональних реформ. Тому впевнений, що базовим регіоном для розвитку українсько-німецьких бізнес-відносин повинна стати саме наша область».

Марк Беккер також зазначив, що керівництво ХОДА зацікавлене у відкритті представництва Німецько-української торгової палати на Харківщині й готове надати для цього всю необхідну допомогу.

У свою чергу, президент Німецько-української торгово-промислової палати Андреас Лір підкреслив, що Харківський регіон відіграє особливу роль у розвитку двосторонніх відносин.

«Ми раді, що наш захід викликав інтерес у представників бізнесу Харківщини. Торгова палата - це центральна бізнес-платформа для розвитку українсько-німецьких економічних відносин, і я сподіваюся, що сьогодні представники бізнесу знайдуть нових партнерів», - сказав Андреас Лір.

Він зазначив, що в останні два роки економіка Харківщини демонструє динамічний розвиток.

«Ми бачимо розвиток хімічної, фармацевтичної, легкої, деревообробної промисловості, меблевого виробництва, виробництва продуктів харчування, - зазначив президент палати. - У цілому українська економіка, в якій стався спад у 2014 році, показує сьогодні динаміку зростання. Цьому сприяла низка чинників, серед яких - підписання асоціації з ЄС, проведення комплексних реформ у країні, які спричинили структурні зміни в економіці».

Андреас Лір запросив харківські підприємства приєднуватися до співпраці з торговою палатою, яка є сполучною ланкою між бізнесом, а також владними структурами двох країн.

«Ми бачимо великий потенціал вашого бізнесу і хочемо супроводжувати вас у дорозі на німецькі ринки», - підкреслив президент палати.

Більше фото