Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині стартували «Тижні безпеки життєдіяльності»

На Харківщині стартували «Тижні безпеки життєдіяльності»

Разом з бійцями ДСНС зі школярами в 9-й пожежній частині поспілкувалася голова ХОДА Юлія Світлична.

Спілкуючись с дітьми, Юлія Світлична порадила їм уважно слухати настанови професіоналів і з усією відповідальністю ставитись до власної безпеки та безпеки оточуючих. Також вона розповіла про приклади героїчної роботи співробітників ДСНС під час ліквідації надзвичайної ситуації, що виникла у Балаклійському районі. 

«Можливо, у майбутньому ці приклади мужності надихнуть когось з вас стати справжнім рятувальником, - звернулася до дітей Юлія Світлична. – Я впевнена, що такі акції надовго викарбовуються у дитячій пам’яті. І у разі критичної ситуації діти не розгубляться і зможуть правильно зреагувати на небезпеку».

У пожежній частині школярам нагадали про заходи безпечної поведінки, правила безпеки життєдіяльності, а також продемонстрували  можливості аварійно-рятувальної техніки та обладнання. Кожна дитина мала змогу особисто відчути себе в ролі рятувальника, приміряти спеціальне спорядження, посидіти за кермом пожежної машини.

Як повідомили у прес-службі ГУ ДСНС України у Харківській області, «Тижні безпеки життєдіяльності» стартували в навчальних закладах регіону на початку квітня. У рамках акції учні активно відвідують пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС, де рятувальники проводять для них навчальні заходи. Головна мета - поглиблення знань дітей з основ безпеки життєдіяльності, розвиток навичок порятунку та самопорятунку, а також популяризація професії рятувальника.