Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Художній музей презентує виставку творів з колекції Іллі Лучковського

Художній музей презентує виставку творів з колекції Іллі Лучковського

Експозиція «Дорогоцінний дар музею» присвячена 80-річчю з дня народження харківського колекціонера й вченого.

Презентація відбудеться 6 квітня о 16:00. Твори з колекції, представленої на ній, Ілля Лучковський має намір передати Харківському художньому музею.

«Твори з колекції Лучковського за тридцять останніх років було експоновано майже на 40 виставках в Україні та за її межами: в Італії, США, Канаді, Німеччині, Росії, Польщі. Цій колекції присвячено понад 120 публікацій», - зазначають у музеї.

На виставці експонується лише частина цього цінного зібрання, а також твори самого Іллі Лучковського, який протягом свого життя виявляв себе творчою особистістю в різних сферах.

На презентацію виставки запрошені представники творчих спілок, викладачі та студенти харківських вишів, у т.ч. Академії дизайну і мистецтв, члени клубів шанувальників мистецтва тощо.

Довідка. Ілля Лучковський народився 5 квітня 1937 року в Харкові. Закінчив Харківський інститут інженерів залізничного будівництва (1954-1959). З 1960 року працював у харківському «ПромбудНДІпроект», де багато років завідував лабораторією фундаментів і підземних споруджень. 1968 року Лучковський захистив кандидатську, а 2001 року – докторську дисертації.

Ілля Лучковський - автор більш ніж 300 публікацій у галузі будівництва, в т.ч. трьох монографій, а також 50 винаходів. Але широкому колу поціновувачів мистецтва Лучковський відомий як колекціонер і художник. Він є членом ХО НСХУ з 1992 року. Йому належить біля 40 статей у галузі образотворчого мистецтва, в т. ч. три альбоми за матеріалами власної колекції.