Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Жителі області, які прийшли на прийом до першого заступника голови ХОДА 5 квітня, зверталися здебільшого з проханням допомогти у вирішенні земельних питань.

Так, житель Краснокутського району просив допомогти в оформленні земельної ділянки, розміщеної поза межами населених пунктів Пархомівської сільської ради. Ще один житель цього району розповів про проблеми, що виникли під час оформлення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства. Із земельними питаннями також зверталися мешканці міста Харків, Харківського, Золочівського, Дергачівського та Барвінківського районів.

Про допомогу в розірванні договору оренди на земельну ділянку водного фонду попросив житель Лозівського району.

«Я орендував ставок, але останні чотири роки він висихав, і ніяких рибогосподарських робіт там не проводилося, тепер я прошу допомоги в розірванні договору, бо інакше мені доведеться сплачувати орендну плату. Проблема в тому, що для розірвання договору потрібно було ввести ставок до земельного кадастру, а як це зробити, якщо водойма висохла?», - поділився заявник.

Марк Беккер ознайомився з наданими документами і пообіцяв допомогти у вирішенні порушених питань.

Крім того, на прийом до Марка Беккера прийшли представники декількох ініціативних груп пенсіонерів з Харкова. Вони поскаржилися на те, що існуючі автобусні маршрути, якими садівники дістаються своїх ділянок у Харківському, Чугуївському та Куп'янському районах, перевантажені. Також, на думку харків'ян, деякі маршрути можна продовжити, щоб садівники могли доїхати безпосередньо до садового товариства. Порушувалося й питання пільгового проїзду.

Перший заступник голови ХОДА зазначив, що сьогодні компенсація з державного бюджету для пільговиків не передбачена.

«Сьогодні всі питання пільгового проїзду будуються на договірних відносинах з перевізниками. Хоча ми вже розглядаємо інші механізми, розробляємо систему, яка надасть можливість пенсіонером користуватися пільгою. Всі озвучені вами питання ми вивчимо і будемо сприяти їх вирішенню», - сказав Марк Беккер.

Всі, хто прийшов на прийом до першого заступника голови ХОДА, у разі потреби, отримали консультації керівників профільних підрозділів облдержадміністрації та обласного управління земельних ресурсів. Порушені в ході прийому питання Марк Беккер взяв під особистий контроль.

Більше фото