Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У НУЦЗУ визначили кращих газодимозахисників

У НУЦЗУ визначили кращих газодимозахисників

У змаганнях взяли участь 23 команди, до складу яких увійшли 100 майбутніх рятувальників факультетів цивільного захисту, оперативно-рятувальних сил та пожежної безпеки університету.

3-4 квітня на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України відбулися змагання на «Кращу ланку газодимозахисної служби університету». Як повідомляють у прес-службі ДСНС, вони проходять вже чотирнадцятий рік поспіль, етапи перегонів щороку удосконалюються новими елементами, які частіше зустрічаються при гасінні пожеж.

«Ми проводимо ці змагання з метою підвищення знань основних положень керівних документів газодимозахисної служби та правил роботи ГДЗС, удосконалення професійної майстерності та оперативності», - зазначає начальник факультету оперативно-рятувальних сил НУЦЗУ полковник служби цивільного захисту Олег Безуглов.

Спочатку курсанти склали теоретичну частину змагань (кожний учасник протягом 10 хвилин відповів на тестові питання), а практична частина складалась з 5 етапів: одягання захисного одягу та спорядження; оперативне розгортання; включення в апарати, пошук та винос газового балона; рятування «постраждалого» з 2-го поверху навчальної башти; подолання смуги психологічної підготовки та рятування майна.  

Курсант 4-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил Олександр Банніков задоволений результатами змагань своєї ланки, бо не вперше йому з друзями доводиться долати труднощі практичної частини змагань.

«Як на мене, - ділиться хлопець,- найважчим було знаходження у задимленому приміщенні – це 3 етап: включення в апарати, пошук та винос газового балона, тут не можна розгубитися».

Переможцями змагань стала команда факультету оперативно-рятувальних сил, її учасники отримали перехідний кубок та диплом І ступеня, а також вони заохочені короткостроковою відпусткою на 5 діб.