Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На ліквідацію наслідків НС у Балаклійському районі спрямували 110 млн грн

На ліквідацію наслідків НС у Балаклійському районі спрямували 110 млн грн

Таке рішення депутати обласної ради прийняли в ході позачергової Х сесії VII скликання.

100 мільйонів гривень - це кошти, що виділені Кабінетом Міністрів України, ще 10 мільйонів - кошти з резервного фонду обласного бюджету.

«Сесія була присвячена перерозподілу фінансових ресурсів на районний рівень для того, щоб якомога швидше розпочати відновлювальні роботи в Балаклійському районі. Людям потрібно повертатися додому, людям потрібно компенсувати збиток, який був нанесений вибухами. У першу чергу ці гроші будуть спрямовані на відновлення житлового фонду», - сказала голова ХОДА Юлія Світлична.

За останніми даними, в результаті надзвичайної ситуації на арсеналі в Балаклійському районі було пошкоджено 373 будівлі: 12 - соціальної сфери, 22 об'єкти ЖКГ та промисловості, 339 житлових будинків, з яких 117 - багатоквартирні, 222 - приватні. 2 приватних будинки зруйновані повністю та не піддаються ремонту, 3 - частково. Також не піддаються ремонту 13 багатоквартирних будинків, у яких проживає 93 сім'ї (176 осіб).

«Ці сім'ї потребують нового житла. На сьогодні ми проводимо всі необхідні заходи для того, щоб надати їм тимчасове житло до того часу, поки не будуть закінчені всі капітальні роботи, - пояснила керівник області. - Зараз працює комісія з оцінки збитків. Будуть розглянуті різні можливості, й будемо шукати варіанти для того, щоб люди або повернулися до себе додому - в тих випадках, коли будівлі підлягають відновленню, або отримали нове житло. Будемо звертатися до Кабінету Міністрів України, шукати всі можливі важелі для вирішення цього питання».

Юлія Світлична також повідомила, що до газопостачання підключено понад 14,5 тисячі абонентів Балаклійського району. 700 абонентів поки без газу, що пов'язано зі значними руйнуваннями в будинках. 

«Що стосується теплопостачання, то з 21-ї котельні на території району не працює тільки одна. Вона потребує капітального ремонту. Подивимося, що можна буде з цим зробити. До всіх робіт ми підходимо комплексно. Першочергова увага буде приділена людям і їхнім потребам», - підкреслила глава ХОДА.

Нагадаємо, в пошкоджених вибухами будинках у Балаклійському районі вже почали ремонтувати покрівлі та встановлювати вікна.

Більше фото