Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівники кількох харківських підприємств розповіли, коли погасять заборгованості із зарплат

Керівники кількох харківських підприємств розповіли, коли погасять заборгованості із зарплат

Відповідну інформацію доповіли під час засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із зарплати, пенсій, стипендій та інших соцвиплат.

29 березня на засіданні комісії про причини існування боргів та перспективи їх погашення інформували керівники Харківського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства, ТОВ «Газтехбуд», Державного інституту праці та соціально-економічних досліджень.

Керівник ТОВ «Газтехбуд» повідомив, що борги із заробітної плати будуть ліквідовані до 01.06.2017, керівник Харківського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства позначив дату 01.05.2017.

По стан справ на ДП УДПІ «УкркомунНДІпроект» інформувала начальник управління реформування інфраструктури та економічного аналізу Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Наталія Горбаненко. Вона запевнила, що погасити борги планують до 01.07.2017.

Під час засідання комісії директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага звернувся до заступника начальника ГУ Державної служби з питань праці в Харківській області щодо необхідності проведення позапланових перевірок дотримання чинного законодавства з праці на ДП УДПІ «УкркомунНДІпроект» та Державному інституті праці та соціально-економічних досліджень.

За підсумками засідання визначено першочергові заходи задля ліквідації боргів. Керівників підприємств-боржників попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати. Усім керівникам підприємств-боржників доручено укласти графіки погашення заборгованості із виплати заробітної плати  на 2017 рік.